Orta Karadeniz Bölgesi olarak Amasya, Samsun, Tokat, Çorum ve Sinop illerinden katılımlarla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Proje Pazarı ve Ar-Ge Buluşmaları-II etkinliği düzenlenmiştir.
Başvurulan projeler arasından seçilerek sergilenmeye hak kazanan projeler Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’ne davet edilmiştir. Etkinlik, projelerin sergilenmesi, paneller, sergilenen projelerden ilk 10’a girenlerin projelerini sunum yapması ve dereceye giren ilk 3’e ödül verilmesi şeklinde gerçekleştirilmiştir.
Etkinlik kapsamında, Amasya Üniversitesi’nden 2 proje seçilmiştir:
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk SARIKOÇ’un akademik danışmanlığında Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Makine Müh. Volkan KÖSEOĞLU’nun hazırlamış olduğu “Otonom Kazık Çakma Makinesi Tasarım ve Üretimi”,
Öğr. Gör. Dr. Sultan ACUN’nun akademik danışmanlığında Suluova MYO Gıda İşleme Bölümü Öğrencileri Mehmethan DEMİR, Eren EKİNCİ, Canan AYDEMİR, Hatice Sena COŞKUN, Abdurrahman ALTUNTAŞ ve Semanur GÜR’ün hazırlamış olduğu ‘Stevia Otu İle Tatlandırılmış Meyve Aromalı Laktozsuz Süt”
projeleri ve proje ekibi çalışmalarını sergilemek için davet almıştır.
Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Murat ÜNALMIŞ “Kozmetikte Yeni Trend; Spor Kozmetiklerinin Ulusal Entegrasyonu ve Üretim Planı” ve “Yasemin Yağının Egzersiz Öncesi ve Sonrası Bazı Fizyolojik Parametreler ile Plazma Monoamin Metabolit Düzeyleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi” başlıklı 2 adet poster sunumu ile sergiye katkı sağlamıştır.
“Stevia Otu İle Tatlandırılmış Meyve Aromalı Laktozsuz Süt” başlıklı proje ilk 10’da sunum yapmaya hak kazanarak Suluova MYO Gıda İşleme Bölümü Öğrencisi Mehmethan DEMİR tarafından jüri ve katılımcılara sunulmuştur.
Öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Amasya Üniversitesi
Teknoloji Transfer Ofisi Merkez Müdürlüğü